Suorganizacije konferencija u akademskoj 2021./2022. godini

Kineziološki fakultet Osijek u akademskoj 2021./2022. godini bio je suorganizator sljedećih znanstvenih skupova:

Suorganizacije konferencija u akademskoj 2022./2023. godini

Kineziološki fakultet Osijek u akademskoj 2022./2023. godini bio je suorganizator sljedećih znanstvenih skupova:

više na: Kineziološki fakultet Osijek partner 5

 

 

Znanstveni kolokvij „Tjelesno vježbanje, društvo i zdravlje“

U povodu 1. Dana Kineziološkog fakulteta Osijek 24. svibnja 2021. godine održan je Znanstveni kolokvij „Tjelesno vježbanje, društvo i zdravlje“. Cilj održavanja ovog znanstvenog kolokvija bio je razmjena iskustva, suradnja i poticaj nastavnicima i studentima Kineziološkog fakulteta Osijek na znanstveno-istraživački rad. Kolokvij je pozdravnim govorom otvorila privremena dekanica prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević, a moderirali su ga izv. prof. dr. sc. Zvonimir Tomac i doc. dr. sc. Iva Šklempe Kokić. Zbog epidemioloških prilika kolokvij je održan virtualno.

Ugostili smo tri fantastična pozvana predavača. Prof. dr. sc. Rado Pišot sa Znanstveno-raziskovalnog središča Koper, Republika Slovenija, održao je izuzetno interesantno predavanje na temu utjecaja pandemije Covid-19 na sport i mlade u kojem je istaknuo neke prilično devastirajuće efekte neaktivnosti koji su posljedica restrikcija uvedenih u sklopu protuepidemijskih mjera. Na njega se nadovezao prof. dr. sc. Damir Sekulić, dekan Kineziološkog fakulteta u Splitu, sa svojim predavanjem o provedenim istraživanjima o navikama tjelesnog vježbanja kod adolescenata u doba pandemije Covid-19 gdje je također utvrđen zabrinjavajući pad razine tjelesne aktivnosti. Treće predavanje, koje je održao doc. dr. sc. Matija Mato Škerbić s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, bilo je na temu bioetike u sportu te otvorilo niz aktualnih etičkih pitanja iz područja sporta.

Drugi dio znanstvenog kolokvija bio je rezerviran za izlaganja studenata i nastavnika Kineziološkog fakulteta Osijek. Naši studenti i nastavnici održali su zanimljiva izlaganja iz tema sporta i rekreacije, od ozljeda u nogometu do tjelesnog fitnessa djece. Održana predavanja još jednom su potvrdila kako je kineziologija profesija budućnosti, a kineziolozi stručnjaci koji svojim profesionalnim i znanstvenim radom mogu izuzetno pozitivno utjecati na zdravlje i kvalitetu života pojedinca i društva u cjelini.

 

KIFOS_Zbornik_sazetaka_znanstveni_kolokvij2021