Knjižnica

 

O KNJIŽNICI

Knjižnica Kineziološkoga fakulteta Osijek visokoškolska je knjižnica čija je osnovna svrha osiguravanje uvjeta za realizaciju stručne, znanstvenoistraživačke, obrazovne i nastavne djelatnosti. Knjižnica nastoji unaprijediti kvalitetu knjižničnih usluga koje uključuju izgradnju knjižničnih zbirki u skladu sa studijskim programima pojedinačnih studija te organizaciju informacija u pojedinačnim zbirkama i njihovu dostupnost. Knjižnične usluge za korisnike kao i organizacija knjižničnog prostora kao poticajnog okruženja za istraživanje i samostalno stjecanje znanja knjižnica nastoji poboljšati i uskladiti s potrebama korisnika. Također, knjižnica nastoji zajedničkom suradnjom nastavnika i studenta osmisliti i provesti događanja prema potrebama Fakulteta i sportskih novosti te popularizaciju čitanja u suradnji s nositeljima kolegija svih studijskih programa. Knjižnica Kineziološkoga fakulteta u Osijeku nalazi se u Drinskoj 16a u prostoriji br. 13 (dvorana Zrinjevac).

 

Želim knjigu

Ukoliko u katalogu naše knjižnice ne pronalazite naslov koji želite posuditi, ispunite obrazac i upišite podatke o toj knjizi kako bismo mogli nabaviti naslov koji želite.

desiderata [de:zi:dera:’ta] (množina srednjeg roda participa pasivnog, od lat. desiderare: željeti, tražiti), u knjižničarstvu, naziv za knjigu i drugu građu koju knjižnica želi nabaviti. Na popis desiderata stavljaju se naslovi koji su izgubljeni, nestali iz fonda, nikad nisu bili nabavljeni zbog različitih zapreka (cijena i sl.) ili su zastupani u nedovoljnom broju primjeraka. Takvi se popisi šalju knjižarama, antikvarijatima, nakladnicima i drugim knjižnicama, za koje se pretpostavlja da bi ih mogli imati i prodati, razmijeniti ili darovati. Popisi, sastavljeni na listićima, tvore kartoteku desiderata, a listići, kao i računalni zapisi, mogu poslužiti u daljnjoj obradbi građe u knjižnici.
Citiranje:
desiderata. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2021. Pristupljeno 2. 2. 2023. <http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=14730>.

OBRAZAC ŽELIM KNJIGU!

 

 

 

Osoba za kontakt: Lana Šuster, viša knjižničarka
E-mail: knjiznica@kifos.hr
Radno vrijeme za korisnike:
prvi i treći tjedan u mjesecu od 8:30 do 14:00 sati
drugi i četvrti tjedan u mjesecu od 12:00 do 18:00 sati

Prati nas na Facebooku

Prati nas na Instagramu