Zelena knjižnica

NA KIFOS-u POSTAVLJEN  EKO CITY LEGOSI IZ UNIKOM-a

Asistenice Klara Findrik i Lucija Zrno osmislile su 5 vježbi, a uz pomoć knjižničarke Lane Šuster oživjele Eko Kutak na KIFOS-u. Vježbe možete izvoditi bilo u prirodi, kod nas u Eko kutku ili u svome domu, a uloge UNIKOM Legosa preuzeli su naši studenti 2. godine Diplomskog sveučilišnog studija Kineziološka edukacija i izvodili vježbe s improviziranim sportskim rekvizitima od svakodnevnog otpada koji se koristi u gotovo svakom domaćinstvu : Čučanj sa šipkom od limenki graha / Gabrijel Stojanović ; Mrtvo dizanje s bočicama vode / Sara Aščić ; Biceps pregib s dvije teglice krastavaca / Lea Kruk ; Triceps ekstenzija s bučicom od banana / Rita Šolaja ; Plank na podlakticama s kartonom konzumnih jaja / Ante Knežević

Inspirativna imena UNIKOM legosa potaknula su naše buduće kineziologe na kreativnost u vježbanju. Stoga prije nego odvajate otpad brinite i o svome zdravlju uz aktivaciju važnih mišića za kretanje. Vježbajte s KIFOS-om i brinite o okolišu! #zelenaknjiznica #budiitikifos

POGLEDAJTE VIDEO

 

“UBACI ČEP ZA SKUPI LIJEK”

Knjižnica Kinezioološkoga fakulteta Osijek se priključila humanitarnoj akciji prikupljanja plastičnih čepova. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) provodi akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Akcija se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a u nju su uključene broje tvrtke, Ministarstvo financija, ekološke udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, škole, vrtići, vjerske zajednice, komunalna poduzeća i mnogi građani. Cilj projekta je na ekološki prihvatljiv način prikupiti novac koji se koristi u svrhe liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranje potrebnih lijekova.

Uključite se u akciju i prikupite što više plastičnih čepova. Čepove možete donijeti u knjižnicu KIFOS-a.

 

ZELENE PRIČE MARTINE MARKOV

Uvijek je veliko zadovoljstvo ugostiti u prostorima knjižnice KIFOS-a naše najmlađe buduće sportaše i korisnike knjižnice. Iz kutka Zelena knjižnica, a u povodu 2. Dana Kineziološkoga fakulteta 20. svibnja 2022. održala se pričaonica, radionica i učionica s učenicima 3. a razreda osnovne škole Fran Krsto Frankopan u pratnji učiteljice Vlatke Benki-Brkić i izv. prof. dr. sc. Valentine Majdenić.🌿🌿🌿𝒁𝒆𝒍𝒆𝒏𝒊𝒎 𝒑𝒓𝒊𝒄̌𝒂𝒎𝒂 𝒔𝒖 𝒊𝒉 𝒛𝒂𝒐𝒌𝒖𝒑𝒊𝒓𝒂𝒍𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒓𝒊𝒄𝒂 𝒅𝒓. 𝒔𝒄. 𝑴𝒂𝒓𝒕𝒊𝒏𝒂 𝑴𝒂𝒓𝒌𝒐𝒗 𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒇. 𝒅𝒓. 𝒔𝒄. 𝑰𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑩𝒐𝒈𝒖𝒕. 🌿🌿🌿 Veliko je zadovoljstvo bilo čuti ovu jedinstvenu edukativnu, ilustriranu priču smještenu u našim nacionalnim parkovima. Knjižnica je obogatila svoj knjižni fond izdanjima i nastavcima Zelenih priča.
Galeriju fotografija pogledajte OVDJE

 

 

 

 

 

“Cilj Zelenih knjižnica je edukacija javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša kroz projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine, radionice i promocije knjiga. Svatko može doprinijeti, a knjižnice kao i uvijek trebaju biti svjetionici i rasadnici novih ideja za održivo i zdravo društvo – društvo koje će voditi brigu o našem jedinom staništu – planetu Zemlji.”

 

 

Zelena knjižnica projekt je Društva bibliotekara Istre, započet 2011. godine. Cilj ovog projekta je kroz knjižnice i knjižničarska društva poučiti javnost te širiti svijest o održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša  i to kroz: portal Zelena knjižnica, projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine i promocije knjiga.

Knjižnica Kineziološkoga fakulteta Osijek se pridružila ovom projektu u travnju 2022. godine s ciljem obilježavanja svih važnih eko dana, organiziranja prigodnih izložbi, organiziranja ekoloških akcija, edukativnih radionica i sl.

Projekt POKRENIMO ZELENE KNJIŽNICE