08.12.2020

Virtualna Smotra Sveučilišta u Osijeku (UNIOS)

  1. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS) će se održati u petak, 11. prosinca 2020. godine od 11:00 do 13:00 sati u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku (dvorana 60. II. kat, Lorenza Jägera 9 Osijek). Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnja smotra održava se virtualno.

Smotra Sveučilišta se organizira za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim kao i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu te o brojnim drugim detaljima.

Na Smotri će se predstaviti 12 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Kineziološki fakultet, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet) te Akademija za umjetnost i kulturu i 4 Odjela (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku).

Novost ovogodišnje Smotre jest predstavljanje poznatih i uspješnih studenata našega Sveučilišta koje će se kroz par pozdravnih riječi obratiti budućim studentima.

Važno je istaknuti kako je UNIOS Sveučilište po mjeri studenta u kojemu naše nastavno osoblje, kroz brojne projekte, međunarodne suradnje te radionice, brine za usmjerenje i motivaciju svakog studenta. Kroz brojne suradnje, ali i nagrade, možemo reći kako naši studenti uče od najboljih, a to pokazuju i brojke zapošljivosti naših studenata. Jednako tako, aktivni smo kroz brojne projekte međunarodne razmjene, tako da je mogućnost nastavka studiranja u inozemstvu jednako tako prednost naših studenata,

U programu Smotre je predstavljanje područja znanosti/umjetnosti kroz prezentaciju sastavnica Sveučilišta, u trajanju od 5 minuta, prema utvrđenom rasporedu. Na ovakav način UNIOS želi nastaviti tradiciju predstavljanja svojih sadržaja maturantima te široj javnosti jer ovo Sveučilište ima značajnu ulogu u razvoju Grada Osijeka a kvalitetna obrazovna infrastruktura perspektivna je za mlade ljude.

Virtualna Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS) održavat će se unutar  postojeće  mrežne  stranice manifestacije http://smotra.unios.hr/ te na platformi ZOOM: https://zoom.us/j/98979053176?pwd=S0dNcnFGalE3RGRyc1RScGxVUnFndz09

Smotru  možete  pratiti  i  na  društvenim mrežama:

Facebook: @unios1975

https://www.facebook.com/unios1975

Twitter: @unios1975

https://twitter.com/unios1975

Instagram: @unios1975

 

NAPOMENA: molimo sudionike da se, u slučaju uključivanja preko platforme ZOOM, koriste punim imenom i prezimenom te slijedećim podacima:

Meeting ID: 969 1564 8261

Passcode: 050119