18.03.2024

Terenska dijagnostika mladih rukometaša

Proteklog vikenda održano je kontrolno okupljanje regije Istok, selekcije perspektivnih rukometaša U13 i U15. Stručni suradnici HRS-a Boris Lubar i Alenko Bajer,  treneri Ivan Tomičić i Ivan Vrbančić okupili su u subotu 40 mladića selekcije U15 u Osijeku, u dvorani Zrinjevac, te u nedjelju 54 mladića selekcije U13 u sportskoj dvorani Valpovo kako bi provjerili aktualno stanje treniranosti sportaša.

Na navedenom okupljanju pridružio se i Kineziološki fakultet Osijek, koji je određenim dijagnostičkim postupcima pridonio samom radu. Voditelj istraživanja izv. prof. dr. sc. Josip Cvenić, te suradnici Matej Išasegi i Marin Marinović, te studentice Lucija Faj i Nevena Vidaković proveli su u svom dijelu kontrolnog mjerenja 5 terenskih testova i anketni upitnik.

Na ovaj način, Kineziološki fakultet Osijek je prikazao na koji način sportska znanost može pomoći stručnjacima u dva najvažnija aspekta rada u selekciji igrača i u procesu upravljanja sportskom pripremom. Na kraju okupljanja dogovorena je i buduća suradnja, na zadovoljstvo svih dionika.

GALERIJA: