17.11.2022

SVJETSKI DAN DIJABETESA

Povodom Svjetskog dana dijebetesa Studentska sekcija FizIOS i Studentska sekcija za znanost KIFOS-a su u Avenue Mallu Osijek proveli zajedničku akciju. Akcija se provodila u dva dana, 13. – 14. 11. 2022. , a provodili su je Mirjam Blažević (studentica 2. godine preddiplomskog studija Kineziologija, Jana Gregurić (studentica 3. godine preddiplomskog studija Kineziologija), Blago Čepo (student 3. godine preddiplomskog studija Kineziologija) i Rita Šolaja (studentica 2. godine diplomskog studija Kineziološka edukacija)

Ekipa FizIOs je mjerila glukozu u krvi i arterijski krvni tlak, dok je naša ekipa mjerila indeks tjelesne mase te opseg struka i bokova.
Ovom preventivnom akcijom još jednom smo uvidjeli potrebu održavanja ovakvih ili sličnih akcija te tako potičemo ljude na prevenciju dijabetesa putem pravilne prehrane i redovitog tjelesnog vježbanja uz naglasak na redovito kontroliranje šećera u krvi i arterijskog krvnog tlaka.
Hvala našim studentima što su vrijedni i što svoje znanje prenose na druge te se veselimo daljnim suradnjama i akcijama s ostalim Studentskim sekcijama!
#worlddiabetesday #who #prevention #health #diabetes #sciencesection #science #kifos #budiitikifos

Dokumenti