27.03.2024

Suorganizacija stručnog skupa ”Okruženje u integriranom kurikulumu – prostor kao poticaj za cjeloviti razvoj djeteta” u organizaciji Dječjih vrtića Osijek

Kineziološki fakultet Osijek ponosno je sudjelovao u obilježavanju 50 godina Dječjeg vrtića Osijek kao suorganizator stručnog skupa “Okruženje u integriranom kurikulumu – prostor kao poticaj za cjeloviti razvoj djeteta”. Ovaj događaj održan je  21. -22. ožujka 2024. u Osijeku, gdje je prodekan za razvoj, stručni rad i organizaciju poslovanja Tvrtko  Galić srdačno pozdravio sudionike u ime našeg fakulteta.

Istaknuto predavanje drugog dana skupa održao je docent Hrvoje Ajman, koji je kroz temu “Sport i njegove karakteristike u službi cjelokupnog psihomotoričkog razvoja djece” naglasio važnost i mogućnosti primjene sporta u predškolskom odgoju. Sudionici su imali priliku upoznati se s rezultatima istraživanja na ovu temu te su prezentirani konkretni primjeri iz prakse, među kojima se istaknuo sportski program koji provodi Studentski sportski klub KIFOS uz podršku Kineziološkog fakulteta u pojedinim podcentrima Dječjih vrtića.

Kineziološki fakultet Osijek dugogodišnji je partner Dječjim vrtićima, pružajući podršku kroz različite oblike suradnje, uključujući edukaciju studenata i odgojiteljica. Posebno smo ponosni na pozitivne povratne informacije o sportskom programu koje dobivamo od polaznika i njihovih roditelja.

GALERIJA