17.04.2021

Predavanje Olega Mandića „Posljednjeg dječaka iz Auschwitza“ s gostima, njegovom ekselencijom Ilanom Mora veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj i Cameronom Millardom, Political Officer u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, u sklopu kolegija Bioetika

U okviru kolegija Bioetika i teme edukacije o holokaustu, najavljujemo Zoom gostovanje Olega Mandića „Posljednjeg dječaka iz Auschwitza“, koji će sa studentima razgovarati o svom iskustvu boravka u koncentracijskom logoru Auschwitz. Predavanje će se održati u srijedu 21.4. u 15:30 sati.

Predavanju će nazočiti i gosti iz dvaju Veleposlanstava u Republici Hrvatskoj.

Njegova ekselencija Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, u uvodnom će dijelu upoznati studente s potrebom edukacije o holokaustu i ostalim genocidima, kako se takvo zlo ne bi više nikada ponovilo.

Cameron Millard, Political Officer u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj izrazit će podršku poučavanju o holokaustu, posebno na sveučilišnoj razini.

Budući da je bioetika etika života, edukacija o holokaustu kao ultimativnom zlu i negaciji života potrebna je svima, a posebno budućim profesorima, odgojiteljima i učiteljima koji će odgajati buduće naraštaje. Najvažniji element edukacije su svjedočanstva preživjelih, a takvo jedno svjedočanstvo naši studenti imaju prilike čuti na ovom predavanju.