14.03.2022

OSNIVANJE SVEUČILIŠNOG PLANINARSKOG DRUŠTVA

Na inicijativu HGSS stanice Osijek i nekolicine profesora i djelatnika Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pokreće  se osnivanje SVEUČILIŠNOG PLANINARSKOG DRUŠTVA, koje će za cilj imati popularizaciju planinarenja i sigurnog kretanja planinama, promoviranje zdravog načina života, zaštite prirode te sportova vezanih uz planinarenje, alpinizam, speleologiju i stijensko penjanje.

Sveučilišno planinarsko društvo organizirat će planinarske izlete, zanimljiva predavanja, prikazivanje filmova, organiziranje izložbi, te će djelovati na unaprjeđivanju vještina članova kroz organiziranje stručnog osposobljavanja u vidu planinarskih i alpinističkih škola, organiziranje seminara, radionica i specijalističkih obuka vezanih uz aktivnosti na otvorenom. Bit će to ujedno zajednica gdje će se ljubitelji planina i kretanja u prirodi susretati, dijeliti iskustva te međusobno organizirati za buduće izlete u prirodu.

CILJANA SKUPINA ČLANOVA SU STUDENTI SVEUČILIŠTA J.J. STROSSMAYERA, ALUMNI, ODNOSNO CJELOKUPNA AKADEMSKA ZAJEDNICA, ALI I ZAINTERESIRANI GRAĐANI KOJI ĆE MOĆI PRIDONIJETI RAZVOJU I UNAPRJEĐENJU DRUŠTVA.

Kao prvi korak organizirat će se niz popularnih predavanja s tematikom vezanom za planine, kako bi široj akademskoj zajednici prenijeli iskustva i mogućnosti koje kretanje u planinama pruža.

Ovim Vas putem pozivamo na prvo od tih predavanja na temu „ISKUSTVA U VISOKOM GORJU“ koje će održati prof. dr. sc. Krešimir Burazin, pročelnik HGSS stanice Osijek. Predavanje će biti održano u utorak 15. ožujka 2022. u 18 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1, Osijek (Aula Alta, 4. kat).

Pridružite nam se i otkrijte zanimljivi svijet kretanja po planinama.