29.11.2023

Naši studenti kickboxeri na Svjetskom seniorskom prvenstvu WAKO u Portugalu

Lijepe nam vijesti stižu iz Portugala gdje se u gradu Albufeiri održalo Svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu. Moramo spomenuti kako je četiri svoja predstavnika na ovom velikom natjecanju imao Kickboxing klub Sveti Duh Osijek, što je svakako potvrda kvalitetnog i stručnog rada u ovom i dalje mladom, a već dokazano uspješnom sportskom kolektivu. Filip Matić, naš student 2. godine sveučilišnog diplomskog studija Kineziološka edukacija natjecao se u low kicku   do 75 kilograma, zatim Niko Bilandžić naš student prve godine sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologija  natjecao se u K1 do 67 kilograma, a njegov brat  Borna Bilandžić, također naš student 3. godine sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologija, u full contactu do 71 kilograma

Filip se odlično borio ali nažalost  izgubio je od Kazahstanca na odluku sudaca, Niko Bilandžić izgubio je od aktualnog europskog i svjetskog WAKO PRO prvaka Portugalca Santos Tiaga odlukom sudaca a naš Borna Bilandžić osvojio je broncu i time donio još jednu zasluženu medalju osječkom Kickboxing klubu Sveti Duh. Moramo spomenuti i sjajnog Osječanina  Antonia Krajinovića koji je donio  zlatnu medalju nakon 5 pobjeda u 5 borbi čime je postao prvi Hrvat koji je osvojio svjetsko prvenstvo sa svim pobjedama! Čestitke našim dečkima,  njihovim  predstavnicima klubova, kao i njihovim trenerima!

28. studenog 2023. godine Borna i Niko Bilandžić  posjetili su Kineziološki fakultet Osijek te im je naša dekanica prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević, zajedno s prodekanima izv. prof. dr. sc. Zvonimirom Tomcem, doc. dr. sc. Tvrtkom Galićem i voditeljicom Odsjeka za kinezologiju izv. prof. dr. sc. Danijelom Kunom, čestitala na ostvarenom uspjehu i osvojenoj medalji, a idući dan posjetio nas je i Filip Matić te smo uz  Bornu Bilandžića poslušali dojmove sa Svjetskog seniorskog prvenstva i čestitali na uspjehu. Dekanica je još jednom istaknula kako će Kineziološki fakultet Osijek uvijek nastojati pružiti svu moguću potporu studentima na putu do ostvarenja vrhunskih sportskih rezultata. Još jednom čestitamo cijeloj ekipi Kickboxing klub Sveti Duh Osijek!