21.04.2021

Online predavanje: Paratriatlon

26.04.2021. u 14:00 sati održat će se online predavanje dr. sc. Hrvoja Vlahovića na temu „Paratriatlon“.  Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranim studentima i djelatnicima Kineziološkog fakulteta u Osijeku.

Predavanje možete pratiti putem platforme Zoom na linku:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/89090311909?pwd=RTZzSXNLVmszUmdIeFdNYXd4ZzBpUT09

Meeting ID: 890 9031 1909
Passcode: 315873

 

Predavanje će obuhvatiti razvoj i osobitosti paratriatlona kao paraolimpijskog sporta. Paratriatlon kao sport na međunarodnoj sceni prisutan je već duži niz godina, iako se kao pokazni paraolimpijski sport prvi put pojavljuje na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Međunarodna triatlonska federacija (ITU) podupire i razvija paratriatlon zadnjih 20-ak godina. Trenutno postoji 6 različitih paratriatlonskih kategorija, koje obuhvaćaju osobe oštećena vida (slijepe ili slabovidne) te osobe s tjelesnim oštećenjem. Sportaši prolaze kroz sistem kategorizacije, kojim se određuje u kojoj kategoriji će se natjecati. Za više informacija spojite se na predavanje!

 

O predavaču:

Dr. sc. Hrvoje Vlahović, prof. reh. izbornik je hrvatske paratriatlonske reprezentacije i trener najtrofejnijeg hrvatskog paratriatlonca. Dopredsjednik je Hrvatskog triatlon saveza. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te radi kao viši predavač na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci na Katedri za fizioterapiju. Bio je sudionik na Paraolimpijskim igrama 2008. u Pekingu te 2012. godine u Londonu kao voditelj fizioterapijske službe hrvatske reprezentacije. Sudjelovao je i na 15-tak europskih i svjetskih prvenstava u plivanju kao voditelj fizioterapijske službe hrvatske reprezentacije. Kao član tima sportaša, osvajač je medalja na paraolimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Autor je brojnih stručnih i znanstvenih radova, sudionik niza stručnih i znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu te je sudionik na 8 EU projekata vezanih uz medicinu, zdravlje ili sport. Član je izvršnog odbora Riječkog sportskog saveza osoba s invaliditetom i dobitnik nagrade Grada Rijeke za sport.