09.04.2024

Održano predavanje Ferde Kraljevića- Kako mi je trčanje pomoglo u poslu?

Ferdo Kraljević, osječki maratonac i direktor Ferivi modne sportske trgovine, održao je inspirativno predavanje 8. travnja 2024. godine. Predavanje je održano u predavaonici Pampas na Kineziološkom fakultetu Osijek u suradnji s Kineziološkim fakultetom Osijek i Alumni udrugom KIFOS-a. Energijom ispunjeno predavanje Ferde imalo je za cilj približiti kako je uspio spojiti svoju strast prema trčanju s poslovnim uspjehom. On je podijelio svoje iskustvo s prvog maratona, kao i izazove i triumfe koje je doživio na Major Six maratonima i triatlonima. Također, detaljno  je opisao nastanak Ferivi polumaratona te svoj put od početka do postignutog uspjeha. Naglasak je stavljen na osobnu važnost Osijeka kao mjesta za život i poslovanje, ističući njegovu ulogu u razvoju lokalne zajednice.

 

Svojim motivirajućim predavanjem o povezanosti trčanja i posla objasnio je kako trčanje nije samo fizička aktivnost već putovanje prema osobnom rastu, poslovnom uspjehu i ispunjenju. Motivacija za trčanje često proizlazi iz želje za poboljšanjem, kako u tjelesnoj kondiciji tako i u mentalnoj snazi. Kroz trčanje, suočavamo se s izazovima, prepoznajemo svoje granice i učimo kako ih prevladati. Slično tome, poslovni uspjeh zahtijeva predanost, upornost i istrajnost – sve kvalitete koje trkači razvijaju dok treniraju. Oba područja zahtijevaju ciljeve i strategije, a postignuća dolaze kroz kontinuirani rad i motivaciju. Kada netko voli ono što radi, energija i entuzijazam koje donosi u svoj posao ili trening često rezultiraju izvanrednim rezultatima.

 

Na predavanju su aktivno sudjelovali studenti treće godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologije, iskazujući interes kroz postavljanje raznovrsnih pitanja.

 

GALERIJA