05.04.2024

Održano pozvano predavanje doc. dr. sc. Marija Možnika- Sportska gimnastika u Hrvatskoj

U četvrtak, 4. travnja, u dvorani Pampas na Kineziološkom fakultetu u Osijeku održano je motivirajuće predavanje poznatog hrvatskog gimnastičara i profesora na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predavanje je privuklo studente i profesore koji su željeli čuti uspomene iz sportske karijere te naučiti nešto više o njegovom putu u gimnastički svijet.

Zaista je bilo zanimljivo poslušati o počecima u gimnastici te uvjetima koji su vladali za tadašnje hrvatske gimnastičare. Kroz ugodan razgovor sa nazočnima, Marijo je približio svoj put u gimnastički svijet, ističući koliko truda je potrebno uložiti kako bi se postigli prvi sportski uspjesi i medalje, te kada je najbolje početi sa sportskom karijerom. Posebno zanimljiv dio predavanja bio je analiza gimnastičkog elementa “Možnik”, koju je prodekan za nastavu i studente izvanredni profesor dr. sc. Zvonimir Tomac predstavio te pojasnio tehniku i složenost tog gimnastičkog elementa.

Ovo predavanje je vrijedan doprinos edukaciji studenata o gimnastici i sportu općenito te smo sigurni da je nadahnuo mnoge prisutne buduće kineziologe i sportaše.

GALERIJA: