07.05.2024

Održana radionica Halliwick koncepta paraolimpijke Ane Sršen

Radionica je započela praktičnim dijelom na bazenu Gradski vrt Halliwick koncept, gdje su sudionici imali priliku upoznati se s osnovama. Ana Sršen je kroz praktične vježbe demonstrirala tehnike i pristupe koji su ključni za uspješno paraplivanje. Sudionici su imali priliku naučiti osnove kretanja u vodi s naglaskom na pravilno disanje, tehnike plivanja i razne tehnike samostalnog kretanja u vodi s ciljem poboljšanja motoričkih sposobnosti.

Nakon praktičnog dijela, uslijedilo je predavanje na Kineziološkom fakultetu Osijek, gdje je Ana Sršen prezentirala povijest paraplivanja u Hrvatskoj. Kroz svoje predavanje, Ana je detaljno opisala razvoj paraplivanja u Hrvatskoj, istaknuvši važne trenutke i osobe koje su doprinijele razvoju sporta. Također, Ana je podijelila svoje iskustvo i put do paraolimpijskih igara, istaknuvši izazove s kojima se susrela i kako je prevladala prepreke na svom putu do vrha. Sudionici su imali priliku postavljati pitanja i dublje se upoznati s temom paraplivanja i Aninim iskustvima.

 

Ukupno, radionica Ane Sršen pružila je sudionicima praktično iskustvo paraplivanja, ali i uvid u povijest i razvoj ovog sporta u Hrvatskoj, kao i inspirativan prikaz osobnog puta do paraolimpijskih igara.

GALERIJA