16.04.2024

Održan Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, a ovogodišnja tema manifestacije je bila “Moje zdravlje, moje pravo”.

Stoga je grad Osijek u subotu 13. travnja 2024. na Trgu slobode u vremenu od 10 do 13 sati bilježio Svjetski dan zdravlja s ciljem upoznavanja javnosti sa zdravstvenim problemima koji utječu na širu populacije te s važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje. Uz brojne sudionike aktivno je sudjelovao i Kineziološki fakultet Osijek s naglaskom na prevenciju zdravstvenih faktora rizika.

Kroz aktivnosti poput mjerenja glukoze u krvi, analize sastava tijela i mjerenja krvnog tlaka, Kineziološki fakultet Osijek pružio je građanima priliku za detaljniji uvid u njihovo opće zdravstveno stanje,  dok su studenti aerobnim vježbama dodatno naglasili važnost redovite tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja. Isto tako, građani su imali priliku dobiti individualizirane savjete i preporuke kako bi mogli što bolje razumjeti svoje zdravstveno stanje i napraviti korake prema zdravijem načinu života.

Ova inicijativa potiče zajednicu na proaktivno djelovanje u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, te ističe važnost kontinuirane brige o vlastitom tijelu i duhu, a kroz ovu aktivnost, Kineziološki fakultet Osijek promovirao je multidisciplinarni pristup zdravlju, naglašavajući važnost suradnje različitih struka u prevenciji i nastanku bolesti.