09.11.2023

Mjesec hrvatske knjige na KIFOS-u

Mjesec hrvatske knjige već se treću godinu zaredom održava na Kineziološkom fakultetu Osijek u organizaciji knjižnice. Ove je godine izdanje pod nazivom Književnost bez granica! bilo posvećeno prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju.

Inspirirani ovogodišnjom temom knjižnica Kineziološkoga fakulteta Osijek je u četvrtak 9. studenoga 2023. godine u suradnji  je s asistentima i studentima organizirala Maraton u čitanju – spoji tjelesnu aktivnost s čitanjem! Studenti ovaj puta nisu imali tekstove prije samog događaja i izabrani su nasumce u dvije ekipe, pod vodstvom tri asistenta Klare Findrik, Ive Macan i Marina Marinovića te knjižničarke Lane Šuster. Čitanje i vježbanje je istog trenutka postalo natjecanje odnosno maraton u čitanju i vježbanju.

U predvorju Fakulteta dvije mješovite ekipe studenata Sveučilišnoga diplomskoga studija Kineziolške edukacije pristupili su zadatku vrlo ozbiljno i profesionalno. Svaka je ekipa izvodila jednostavne ponavljajuće vježbe a sudionici Maratona bili su: Ivona Andres, Gabriela Gačić, Mirija Adžaga, Magdalena Brkić, Nikola Cindrić, Dino Vuksan, Mario Goluža i Mihael Čevizović. Navikli smo čitati u sjedećem položaju, u dnevnom boravku ili na podu, ali naši su budući kineziolozi pokazali svoju udobnost i svoje mogućnosti i čitali na glas dok su radili paralelni čučanj, plank na dlanovima sa zanoženjem, iskorak naprijed i lateralni i dokazali i pokazali da je i to moguće. Studenti su oduševljeni ovom vježbom te su se predbilježili i za sljedeću godinu. Hvala dragi studenti za sudjelovanje! Mi se veselimo ponavljanju, a do tada pogledajte

simpatičnu galeriju fotografija 😊