21.05.2021

18. Festival znanosti, 10. – 15. 5. 2021.

Kineziološki fakultet Osijek, najmlađa sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koja ne djeluje niti godinu dana, po prvi put se uključio u obilježavanje Festivala znanosti na Sveučilištu. Nastavnici i studenti na 18. Festivalu znanosti sudjelovali su s nekoliko aktivnosti, pri čemu je bilo dva izlaganja radova putem poster prezentacija te jedno online predavanje. Prezentacije su održali studenti Kineziološkog fakulteta Osijek s temama „Kultura komunikacije u visokoškolskoj nastavi”, autora prof. dr. sc. Vesnice Mlinarević, Ivane Duvnjak, pred. i studenta Tomas Tadića, te “Tjelesna i zdravstvena kultura. Kultura, znanost ili?“, autori su studentice Lucije Zrno, Klare Findrik, Karle Kurbalić pod mentorstvom doc.dr.sc. Zvonimira Tomca.

Isti dan na Kineziološkom fakultetu Osijek uz obilježavanje Festivala znanosti voditeljica Volonterskog centra Mirta Kovačević u organizaciji udruge za društveni razvoj DKolektiv održala je predavanje i radionicu na temu „BITI VOLONTER“. Glavna tema bila je što je kultura volontiranja, temeljna načela volontiranja, područja volontiranja, tko je volonter i što znači volontiranje za mlade osobe- studente, kako volontirati i što je to volonterska knjižica.

Osim aktivnosti koje su se fizički održale na Kineziološkom fakultetu, izv.prof.dr.sc. Vjekoslav Galzina i dr.sc. Ivana Klaričić 10.5.2021. održali su online predavanje s temom „Utjecaj tehnologije na sport i kulturu”.

Uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera ovim aktivnostima je prisustvovalo ukupno 42 studenta.