24.01.2023

KIFOS I GISKO U ADVENTSKOJ PRIČI POKRETOM

Kineziološki fakultet Osijek i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u petak, 16. prosinca 2022. godine s početkom u 9.00 sati organizirali su radionicu za djecu pod nazivom “Adventska priča pokretom”. Radionicu je vodila Klara Findrik, magistra kineziologije i Mirjam Blažević, studentica prediplomskog studija u prostoru Igraonice Odjela za rad s djecom i mladima. U radionici su sudjelovali učenici 1. razreda Osnovne škole Svete Ane u Osijeku, učiteljice Kate Akšamović

Djeca su kroz pokretnu igru izvodila različite kretnje i tako na zanimljiv način provela tjelesnu aktivnost. Cilj radionice bio je aktivirati djecu te im prikazati drugačije i zanimljivije načine provođenja tjelesne aktivnosti.

Adventska priča pokretom prva je u nizu aktivnosti koje će se provoditi u suradnji Kineziološkog fakulteta Osijek i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

U suradnji Kineziološkog fakulteta Osijek i Gradske i sveučilišna knjižnica Osijek u srijedu, 21. prosinca 2022. godine s početkom u 18.00 sati održano je predavanje doc. dr. sc. Danijele Kuna pod nazivom “Zašto ustati, a ne odustati?“. Predavanje je održano u prostoru Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Danijela Kuna docentica je na Kineziološkom fakultetu Osijek, nositeljica kolegija iz područja fitnesa, rekreacije i sporta, voditeljica Odsjeka za kineziologiju. U slobodno vrijeme radi kao instruktorica skijanja i grupnih programa vježbanja uz glazbu te se bavi dugoprugaškim trčanjem i triatlonom.

U ovom zanimljivom predavanju doc. dr. sc. Danijele Kuna  govorila je o tome zašto je važno tjelesno vježbanje, kakav utjecaj tjelesno vježbanje ima na biološke i fiziološke mehanizme čovjeka, fitnes i zdravstvenog status u cjelini. Sudionici su imali priliku naučiti znanstveno utemeljene smjernice i preporuke u vezi pravilne primjene rekreativnih programa vježbanja u svojoj svakodnevnici.

ADVENTSKA PRICA_ALUMNI

Dokumenti