28.05.2024

IV. svečana sjednica Kineziološkog fakulteta Osijek

U prostorijama Gradskog vrta, 27. svibnja 2024. godine Kineziološki fakultet Osijek proslavio je četiri godine svoga postojanja. Svečanost je otvorio prodekan za stručni razvoj i organizaciju doc. dr. sc. Tvrtko Galić, te pozvao dekanicu prof. dr. sc. Vesnicu Mlinarević, prodekana za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Zvonimira Tomca i prodekanicu za znanost i međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Ivu Šklempe Kokić. Na svečanosti nazočili su gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana gospodin Josip Miletić, predsjednik Zajednice osječkog sporta  Alen Nađsombat te ispred Športske zajednice Osječko-baranjske županije dopredsjednik Milan Zamaklar.

Dekanica je naglasila da smo uz njihovu pomoć uspjeli realizirati korištenje prostorija Gradskog vrta te s ponosom najavila otvorenje Centra za istraživanja i dijagnostiku, koji će biti na raspolaganju sportskim kolektivima i svim sportašima.
Prije dodjele nagrada i priznanja, našu svečanu sjednicu uljepšao je nastup učenice Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, Jane Tomac.
Nagrade slijede ovim redom:
▪ Nagradu za izvrsnost u znanstveno- istraživačkom radu  izv. prof. dr. sc. Danijeli Kuna
▪ Nagrada za uspješnog mladog znanstvenika/cu asistentici Ivi Macan, univ. mag. cin.
▪ Također, Iva Macan je nagrađena za objavljeni znanstveni članak u časopisu sa najvišim čimbenikom odjeka
▪ Nagrada za izvrsnost u prijavi i realizaciji međunarodnih, EU projekata i nacionalnih projekata koje financira Hrvatska zaklada za znanost pripala je prodekanici za znanost, doc. dr. sc. Ivi Šklempe Kokić
▪ Nagrada za nastavni rad asistentu Zoranu Špoljariću, univ. mag. cin.
▪ Nagrade za izuzetno zalaganje nenastavnog osoblja uručene su voditeljici Ureda za upravljanje ljudskim resursima Gordani Barišić i zaposleniku u Uredu za tehničke poslove i poslove održavanja Dariju Rajkoviću.
Nagrade dekanice za akademsku godinu 2022./ 2023. dobili su studenti:
▪ Dora Adamović, , studentica 2. godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologija.
▪ Helena Štimac, studentica 2. godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologija
▪ Sergej Kuček, student 3. godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologija
▪ Antonija Štelcar, studentica 2. godine Sveučilišnog diplomskog studija Kineziološka edukacija
▪ Karla Vojedilov, studentica 2. godine Sveučilišnog diplomskog studija Kineziološka edukacija
▪ Pohvala za izvannastavne aktivnosti otišla je studentici 2. godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Kineziologija i članici Studentskog zbora Mariji Lovrić, i predsjedniku Studentskog zbora Antoniju Žulju, studentu 1. godine Sveučilišnog diplomskog studija Kineziološka edukacija.
Također, dekanica je uručila i Priznanja za uspješnu suradnju s Fakultetom gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću, Zajednici osječkog sporta na čelu s predsjednikom Alenom Nađsombatom, Športskoj zajednici OBŽ-a i njezinu glavnom tajniku Dubravku Ižakoviću te Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti na čelu s dekanicom, prof. dr. sc. Eminom Berbić Kolar.
Čestitamo svima još jednom!