02.04.2024

Pozvano predavanje: doc. dr. sc. Marijo Možnik s tememom ” Sportska gimnastika u Hrvatskoj”

Marijo Možnik, hrvatski gimnastičar i profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, ostvario je značajne uspjehe u svojoj sportskoj i znanstvenoj karijeri. Njegova strast prema gimnastici i predanost znanstvenom radu čine ga iznimno važnom figurom u hrvatskom sportskom svijetu.

Na sportskom planu, Marijo je osvojio europsko srebro 2012. godine te zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2015. Također je brončani sa Svjetskog prvenstva u Nanningu 2014. i Mediteranskih igara u Mersinu 2013. Njegovo ime nosi i jedan gimnastički element koji je sam počeo koristiti još 2007. godine.

Uz sportske uspjehe, Marijo se usavršavao i postao profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Godine 2018. stekao je doktorat iz polja kineziologije. Njegova posvećenost gimnastici i doprinos znanstvenoj zajednici ostaju neizbrisivi.

Trenutno obnaša funkciju predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza, a njegova inspirativna priča služi kao motivacija mnogima.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 04. travnja u 13,30 sati u dvorani Pampas/ Kineziološki fakultet Osijek te da zajedno poslušamo doc. dr. sc. Marija Možnika s temom ”Sportska gimnastika u Hrvatskoj”.

Vidimo se!