10.04.2024

Festival znanosti 2024

Osijek je jedan od brojnih gradova u Republici Hrvatskoj u kojemu se i ove godine održava Festival znanosti, manifestacija koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan način. Ove godine Festival znanosti održava se od 22. do 27. travnja, a glavna tema je INTELIGENCIJA. Podsjetimo, Festival se znanosti, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, organizira od 2003. godine. Tema Festivala znanosti u pravilu je univerzalna i kao takva uklapa se u sva područja znanosti.

Tijekom manifestacije, kojoj je cilj približiti znanost javnosti, znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, raspravama izložbama i drugim događanjima nastoje dati doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.

Sve sastavnice osječkog Sveučilišta prijavile su niz radionica, predavanja, instalacija, postera i prezentacija koje će se održati u Osijeku, Belom Manastiru, Đakovu, Iloku, Našicama, Orahovici, Požegi, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Vukovaru. Svečano otvorenje Festivala znanosti održat će se u Auli Rektorata u ponedjeljak, 22. travnja s početkom u 11. sati, uvodnim predavanjem doc. dr. sc. Dalibora Divkovića koje će se baviti inteligencijom srca te predavanjem izv. prof. dr. sc. Borisa Lukića koji će svim zainteresiranima na popularan način približiti temu što nasljeđujemo od mame i tate, pametni roditelji, pametna djeca.

Kineziološki fakultet Osijek i ove se godine pridružuje obilježavanju Festivala znanosti s raznim radionicama i izlaganjima.

Proučite PROGRAM i na ostalim sastavnicama.