26.04.2024

Festival znanosti 2024. na Kineziološkom fakultetu Osijek

Utorak 22. travnja, 2024.

U sklopu Festivala znanosti čija je ovogodišnja tema Inteligencija, u utorak se na našem fakultetu  održala radionica pod nazivom Umjetna inteligencija u kreiranju osobnog trenera, te su izložena dva postera: Umjetna inteligencija i sport (Marin Marinović, Sara Aščić) i Inteligencija kreira umjetnu – a što je s knjigama? (Lana Šuster, Klara Findrik i Iva Macan).

Srijeda 24. travnja 2024.

U srijedu, 24. travnja, naš prostor svojom veselom prisutnošću uljepšao je posjet djece iz DV Potočnica Osijek. Posebnu pozornost posvetili smo tjelesnoj pismenosti i kineziološkom dijelu aktivnosti. U dvorani Pampas organizirali smo radionicu koja je bila posvećena razvijanju tjelesnih vještina kod djece. Djeca su pokazala izuzetnu spretnost te su s oduševljenjem sudjelovala u različitim vježbama i igrama koje smo pripremili za njih. Nakon toga premjestili smo se u dvoranu KIFOS-a gdje su se djeca okušala na sportskim poligonima i igrama, a sve u cilju poticanja razvoja motoričkih sposobnosti i koordinacije pokreta. U ovoj aktivnosti sudjelovali su izv. prof. dr. sc. Josip Cvenić, doc. dr. sc. Mirela Šunda,  doc. dr. sc. Mijo Ćurić, asistent Zoran Špoljarić, asistentice Iva Macan, Klara Findrik, Sara Aščić, Rebeka Stojković i Mia Starčević.

Četvrtak 25. travnja 2024.

U idućoj aktivnosti bavili smo se temom: Kako uz tjelesnu pismenost poboljšati svoju inteligenciju? koja je održana 25. travnja 2024. godine u 11 sati u dvorani Pampas.
Predavanje i organizaciju potpisuju doc. dr. sc. Mirela Šunda, asistentica Iva Macan, asistentica Klara Findrik, studentica 1. godine diplomskog studija Kineziološka edukacija Magdalena Brkić
Predavanje na navedenu temu održala je studentica Magdalena Brkić koja je učenike upoznala s pojmom tjelesne pismenosti, njezinom povezanosti s tjelesnom aktivnosti, tjelesnim fitnesom i inteligencijom te na koji način unaprjeđenjem tjelesne pismenosti možemo unaprijediti svoje zdravlje i akademsko postignuće.
Posjetili nas učenici 2. razreda Građevinsko – geodetske škole Osijek sa svojom profesoricom TZK Snježanom Merčep i učenici 4. razreda I. Gimnazije Osijek sa svojim profesorom TZK Armanom Schüsllerom. Zatim je na Kineziološkom fakultetu u Osijeku 25. travnja 2024. u 12 sati održana radionica pod nazivom “Chat GPT, prednosti i mane u obrazovanju”. Cilj radionice bio je educirati sudionike o upotrebi umjetne inteligencije, posebno fokusirajući se na ChatGPT, te potaknuti kritičko razmišljanje o njezinoj primjeni u obrazovanju. Sudionici su bili pozvani da razmotre kako umjetna inteligencija može unaprijediti proces učenja, ali i koje su njezine potencijalne mane. Radionicu su organizirali doc. dr. sc. Petar Šušnjara, izv. prof. dr. sc. Danijela Kuna,  Nikolina Užnik i Ivan Paravac.