22.03.2024

DOBRO World cup 2024

Poštovane studentice i poštovani studenti,

u Osijeku se i ove godine 6. i 7. travnja održava DOBRO world Cup u sportskoj gimnastici.

Svjetska gimnastička federacija (FIG) 30 dana do početka natjecanja (4. do 7. travnja) objavila je popis prijavljenih gimnastičarki i gimnastičara koji će nastupiti na DOBRO World Cup Osijek, a hrvatsku reprezentaciju činit će Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Sambolec, Marko Jovičić, Tijana Korent, Tina Zelčić, Sara Šulekić i Sofia Mešter.
Listu zvijezda uz hrvatske srebrne olimpijske medaljaše Tina Srbića i Filipa Udea te viceprvaka Europe na tlu Aurela Benovića predvodi aktualni prvak svijeta na ručama i olimpijsko srebro iz Tokija, Nijemac Lukas Dauser.
Bit će to veliki obračun na ručama budući da će mu “prijetnja” biti sjajni Ukrajinac s trenutnom adresom u Osijeku, Illia Kovtun, inače aktualno svjetsko višebojsko srebro i prvak Europe na ručama koje su mu inače najjača sprava.
Aurelu Benoviću na parter dolazi još jedno olimpijsko srebro iz Tokija, Španjolac Miguel Rayderley Zapata koji u bogatoj riznici medalja ima i svjetsku broncu iz 2015. kada je bio i prvak Europe.
Pri vrhu liste zvijezda svakako je i sjajni Egipćanin koji nastupa za Tursku, 25-godišnji Adem Asil, prvak svijeta na karikama 2022. te aktualni prvak Europe na karikama i u višeboju.
Aurel će imati i žestoku konkurenciju na preskoku gdje će uz odlične Asila i Kovtuna nastupiti i svjetska bronca ove sprave iz 2021., Izraelac Andrey Medvedev, ali i Audrys Nin Reyes (Dominikanska Republika), 10. sa SP-a prošle jeseni u Antwerpenu.
Ni našem aktualnom viceprvaku svijeta i prvaku Europe na preči Tinu Srbiću neće biti lagan posao u Osijeku. Uz Kovtuna koji je na ovoj spravi bio 3. u Europi prošle godine, dolazi i trenutno vodeći u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pobjednik Svjetskog kupa u Cairu i Cottbusu proteklih tjedana, Tajvanac Chia-Hung Tang, inače 7. višebojac s Igara u Tokiju. Tu je i Izraelac Alexander Myakinin, brončani na EP-u 2020., odlični Mađari, Švicarci predvođeni s 8. višebojcem svijeta Noeom Seifertom, pa dva mlada Britanca, Nizozemci…

U ženskoj konkurenciji nastupit će aktualna svjetska bronca s francuskom reprezentacijom, Morgane Osyssek-Reimer, ali i timska svjetska bronca iz 2022., Kanađanka Sydney Turner. Nastupit će i europska bronca na dvovisinskim ručama 2020., Slovakinja Barbora Mokošova te brojne druge.

Ukoliko ste voljni sudjelovati i dati podršku našim najboljim gimnastičarima molimo da se upišete na listu koja se nalazi u Uredu za studente i studije kako bi vam mogli osigurati ulaznice za oba dana natjecanja.