30.09.2022

Bronca za našeg Luku Pratljačića na sveučilišnom Svjetskom combat kupu

Turski grad Samsun domaćin je sveučilišnog Svjetskog combat kupa, jedinstvenog događaja koji je okupio šest borilačkih sportova u jednom natjecanju – boks, karate, muaythaij, sambo, hrvanje i wushu. Ukupno 1.100 sudionika s preko 300 sveučilišta i 50 zemalja, a među svima prvu medalju za Hrvatsku osvojio je Luka Pratljačić, student Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. I to onu brončanu.

Dvorana Yalçin Taşmektepligil na kampusu Sveučilišta Ondokuzmayıs bila je mjesto gdje je Luka imao dvije borbe, prvu protiv Koreanca Soonjong Sea koja mu je osigurala medalju, a zatim i borbu za finale protiv predstavnika Turske Acara Berata, inače boksača koji je na prošlogodišnem Svjetskom prvenstvu zauzeo 5. mjesto.

Napeto se pratio meč između Luke i Koreanca. Furiozno je Luka krenuo u borbu i možda bismo doživjeli i nokaut da protivnički trener nije bacanjem ručnika prekinuo meč. Pobjeda je studentu iz Osijeka osigurala sigurnu broncu, ali i borbu za prestižno finale. Protivnik s druge strane bio je domaćin iz Turske Acar Berat, U tvrdom, i čvrstom suci su na kraju odlučili da će se za najsjajnije medalje boriti Acer, budući da je svih pet sudaca bodovalo u korist Turčina.

“Žal je taj što se nisam uspio plasirati u borbu za zlato, mislim da sam pokazao dovoljno za to finale. Natjecanje je kvalitetno, na vrlo visokoj razini i bilo mi je čast i zadovoljstvo što sam se imao priliku ovdje boriti. Medalja je oko vrata i sad idemo još jače dalje”, podijelio je Luka nakon borbe.

tekst preuzet s https://www.unisport.hr/hr/novosti/6336037d7eb7480016efaecf

PhotoFISU Combat Sports 2022