05.01.2023

Besplatna edukacija i webinar iz područja prenatalnog i postpartalnog vježbanja i stjecanja međunarodnog certifikata

Kineziološki fakultet Osijek aktivno sudjeluje u projektu “The New Era of Pre- and Postnatal Exercise – training for instructors and trainers of various forms of physical activity in the field of online provision of exercise for pregnant and postpartum women” koji provodi Gdansk University of Physical Education and Sport iz Poljske. Projekt je međunarodni te je angažiran čitav niz stručnjaka iz cijelog svijeta. Kao ekspert na projektu sudjeluje i nastavnica Kineziološkog fakulteta Osijek doc. dr. sc. Iva Šklempe Kokić, a našim studentima još jednom se otvara mogućnost uključivanja u besplatnu online edukaciju za instruktore vježbanja s trudnicama i ženama u periodu nakon poroda. Program edukacije sadržava 150 sati poduke koja uključuje teoriju i praksu, a provodi se online, na engleskom jeziku (nije potrebno savršeno poznavati engleski jezik, ali treba ga poznavati na razini da možete komunicirati na njemu). Lekcije se održavaju u popodnevnim satima kroz live online predavanja, ali ih je moguće pogledati i u neko drugo vrijeme jer su sve pohranjene. Polaznici koji polože završni ispit dobivaju certifikat, a oni koji polože i praktični ispit (također online) dobivaju kvalifikaciju “Exercise in Pregnancy and Postpartum” Lifelong Learning qualification (EQF level 4) sukladno internacionalnim standardima EuropeActive.

Prijava se obavlja ispunjavanjem obrasca (do 31.01.2023.), a nakon toga kandidati imaju kratki motivacijski intervju.

Program započinje 3. ožujka, a završava 31. ožujka 2023. godine. Ponajprije je primjeren za studente i studentice treće i viših godina studija te pozivamo studente da iskoriste ovu fantastičnu priliku. Link na promotivni video o programu je ovdje.

Više informacija: https://neppe.awfis.net/en/program/

Pravila za uključivanje u edukaciju:

https://neppe.awfis.net/wp-content/uploads/2022/12/Recruitment-regulations-for-the-NEPPE-training.pdf

Prijavni obrazac: application form – prijave su otvorene do 31.01.2023.

Za više informacija možete se obratiti i doc. dr. sc. Ivi Šklempe Kokić putem e-maila ili na e-mail projekta: : info.neppe@awf.gda.pl

U sklopu projekta 11. siječnja 2023. će se održati i webinar na temu “Physical activity in pregnancy and postpartum on different continents… How do we differ, and which taboo topics are common?” Na webinaru sudjeluju Lene Haakstadt (Norveška), Mireille van Poppel (Austrija), Sarah J. Moss (Južnoafrička Republika), Najmeh Shojaeian (Iran) i Xian Guo (Kina). Poveznica s više informacija o webinaru je ovdje, a poveznica za registraciju je ovdje.