27.02.2024

22. godišnja međunarodna konferencija KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA 2024

Udruga kondicijskih trenera Hrvatske i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirali su  22. godišnju međunarodnu konferenciju Kondicijska pripema sportaša 2024 koja  se održala 23. veljače 2024. godine na Kineziološkom fakultetu.

Velika sportska dvorana na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu bila je u petak i subotu centar razmjene iskustava i najnovijih spoznaja u području sporta. Među predavačima su se istaknuli poznati domaći sportski stručnjaci i vrhunski sportaši poput olimpijaca Damira Martina i Tina Srbića, te njihovih mentora Srećka Šuke i Lucijana Krce, ali i mnogi drugi relevantni stručnjaci iz svijeta sporta.

Na simpoziju “Sportska priprema u ekipnim sportovima”, koji je bio dio programa konferencije, sudionici su imali priliku dobiti dragocjene informacije iz trenerske prakse vodećih aktera u najuspješnijim ekipnim sportovima u Hrvatskoj. Na panelima su se izmjenjivala svakodnevna iskustva sportaša, trenera i ostalih sportskih stručnjaka, a među glavnim govornicima su bili Ratko Rudić, Zlatko Dalić, Jasmin Repeša, Pero Kuterovac, Luka Milanović i drugi.

U Zborniku radova KPS 2024 nalaze se  nastavnici i studenti Kineziološkog fakulteta Osijek:

  • Melisa Babić, Hrvoje Ajman, Zvonimir Mršo- Usporedba frekvencije srca i vremena provedenog u igri U-19 kategorija
  • Antonio Žulj, Blago Čepo- Analiza broja nastupa za seniorsku A reprezentaciju među igračima različitih pozicija u košarci
  • Blago Čepo, Antonio Žulj- Usporedba pobjedničkih i poraženih ekipa na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine
  • Sara Aščić, Mijo Ćurić, Marin Marinović- Utjecaj specijaliziranih programa vježbanja tijekom godinu dana na sastav tijela starijih umirovljenika
  • Mauro Nemčanin, Hrvoje Ajman, Zvonimir Tomac- Utječe li kronološka dob na plasman u finalima svjetskih prvenstava na konju s hvataljkama?
  • Klara Findrik, Iva Macan, Zvonimir Užarević, Petra Rajković Vuletić- Razlike u antropometrijskim karakteristikama između studenata II. i III. godine Kineziološkog fakulteta u Osijeku 

    Moramo istaknuti naše  studente I. godine sveučilišnog diplomskog studija Kineziološka edukacija Blagu Čepu i Antonia Žulja s radom  Usporedba pobjedničkih i poraženih ekipa na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine koji je nagrađen kao najbolji studentski rad.