17.03.2022

„Lov na tihog ubojicu“ – Poziv za sudjelovanje na javnozdravstvenoj akciji 19. ožujka 2022.

U okviru akcije „Lov na tihog ubojicu“, čiji su ciljevi promocija zdravoga načina života, podizanje svijesti o opasnostima vezanim uz arterijsku hipertenziju, dijabetesa te tjelesne neaktivnosti i ukazivanje na neprepoznate čimbenike rizika ove bolesti, Medicinski fakultet Osijek, Hrvatsko društvo za hipertenziju i Hrvatska liga za hipertenziju u suorganizaciji Zavoda za nefrologiju KBC-a Osijek, Kineziološkog fakulteta Osijek, organizira Javnozdravstvenu akciju u više hrvatskih gradova.

Javnozdravstvena akcija će se u Osijeku održati 19. ožujka 2022. godine od 10 sati na Trgu dr. Ante Starčevića te ćemo to prilikom mjeriti krvni tlak, glukozu u krvi, odrediti indeks tjelesne mase te izračunati faktor rizika od nastanka kardiovaskularnih bolesti. Isto tako uz stručno osoblje s Kineziološkog fakulteta u Osijeku demonstrirat će se vježbe u kojima će moći sudjelovati građani. Svi sudionici će imati priliku posavjetovati se s liječnicima, nutricionistima i kineziolozima.

prof. dr. sc. Ines Drenjančević, potpredsjednica Hrvatskog društva za hipertenziju, izv. prof. dr. sc. Ana Stupin, član Upravnog odbora Hrvatskog društva za hipertenziju, prof. dr. sc. Jerko Barbić, dr. med., voditelj  radne skupine za bubrežne bolesti HDH, Petar Šušnjara, doktorand asistent, član Hrvatskog društva za hipertenziju, doc. dr. sc.  Danijela Kuna, Kineziološki fakultet Osijek

Dokumenti